úterý 3. července 2012

REAKCE NA ČLÁNEK V LN 3.7.2012 - případ ministr Pospíšil

     Vážený pane redaktore,
     snažím se marně pochopit, proč jste vlastně napsal tento článek http://www.lidovky.cz/jmenuje-pavel-blazek-lenku-bradacovou-dx1%20/ln_nazory.asp?c=A120703_081353_ln_nazory_ogo  ,zda vůbec něčemu přispívá.
     Zavádějící klišé jsou v rukou novináře nebezpečnou zbraní, a zde jich vidím několik. Především jde o dlouhodobě módní podceňování veřejného mínění. Možná byste se divil, co si občané, kterým situace v naší zemi není lhostejná, mohou pomocí nezávislých informačních toků na netu zjistit o paní Bradáčové a dalších aktérech celé kauzy.
     Rovněž nevím, proč by si politici neměli brát inkriminované jméno „do úst“. Je to naopak jejich povinnost a občané chtějí vědět, kudy vítr vane, a ne jen poslouchat plytká ptydepe, jak tomu většinou bývá. Aniž tím vyjadřuji sympatie nebo antipatie panu Gazdíkovi z TOP 09, jeho tvrdý postoj v koalici nejen chápu, ale i podporuji. Nazvěte si to třeba populismem, půjde jen o další vyvětralé klišé!
     Skoro jako urážka mi připadá Vaše pasáž o tom, že do „delikátního vztahu ministr – nejvyšší státní zástupce nikdo z ulice nemá co křičet pod okny.“ Oni jsou snad nějací soukromí podnikatelé? Naše zdeformovaná pseudodemokracie už dávno odstavila občana jako nepotřebnou loutku, která se jednou za čtyři roky opráší a pak kopne do kouta – a to je skandální! A ještě více sklandální je, že se to začíná brát jako normální, také díky článkům jako je ten Váš. Občan je dlouhodobě frustrovaný nemožností ovlivnit fungování státu, který mu měl a má primárně sloužit a pomáhat, nikoliv jej omezovat a ovládat. Občan, který ze strachu a bezmoci ještě nerezignoval, nebo nezůstal u hospodského lamentování, se sdružuje a snaží se v rámci svých možností dělat alespoň něco. Je to zoufalé, je to donkichotské, ale je to NĚCO! Názor páně M. Bendy, že má politikům vystavit účet při volbách - to je čiré marťanství, které s realitou nemá nic společného!  Měl byste občanům našeho státu jako hlas média téhož státu vycházet vstříc, ne se mu blahosklonně vysmívat! A nezlobte se,  „...dokud neexistují jasné indicie, že se kvůli mocným či bohatým ohýbá spravedlnost...“ to má být cynický sarkasmus? Nebo to opravdu myslíte vážně? A existují jasné indicie, že 3. července 2012 je úterý?    
     A nakonec – pokud Pavel Blažek paní Bradáčovou povrdí, nebude rozhodně vašimi slovy „za slabocha, který musel ustoupit veřejnému mínění“, ale za první vlaštovku, která se na veřejné mínění ohlíží a bere svou funkci vážně, tedy jako sakramentsky dobře placenou službu občanům.
     Co by podle Vás znamenala třeba instalace přímé demokracie? Anarchii plebsu? Vládu nezodpovědné lůzy, která si okamžitě odhlasuje horu výhod bez povinností? Takto shlížíte na český národ? Nebo jste v něčích službách? Váš článek lze možná brát jako surrealistický text deathmetalové kapely na dadaistickém happeningu, jinak je otřesný a pro tuto zemi nesmírně škodlivý!

3.července2012                                                                                                                                                                                S pozdravem
Ing. Luděk Wellner
Praha 10
tel. 776 065 258

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přispěvatelé